HOOFDCAST RENDEZ-VOUS COMPLEET

De casting van Rendez-Vous, de nieuwe speelfilm van Antoinette Beumer, is succesvol afgerond. Vanwege planningsproblemen vonden wijzigingen in de oorspronkelijke cast plaats. Mark van Eeuwen en Peter Paul Muller gaan de mannelijke hoofdrollen vertolken. Eerder werden al de namen van Loes Haverkort en Franse acteur Pierre Boulanger naar buiten gebracht. Inmiddels is ook de planning rond en zullen de opnames van start gaan op 30 augustus in Frankrijk.

Van Eeuwen (Kidnapping Freddy Heineken) neemt de rol van Eric, de man van hoofdpersonage Simone, op zich. Muller (Gooische Vrouwen) zal te zien zijn in de rol van de aannemer Peter.

In Rendez-Vous gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, hiervan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een enerverende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

In 2006 werd Rendez-vous genomineerd voor de NS Publieksprijs en in januari 2007 won Verhoef als eerste Nederlandse auteur de Zilveren Vingerafdruk, de publieksprijs voor beste thriller. Rendez-vous ging al meer dan 325.000 keer over de toonbank en is o.a. vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

Antoinette Beumer regisseert Rendez-Vous, het script is geschreven door Marjolein Beumer en Dorien Goertzen en de film wordt geproduceerd door Millstreet Films (Soof, Loft, Gooische Vrouwen) in coproductie met FBO (The Fifth Estate) en in samenwerking met RTL Entertainment, Telegraaf Media Groep en UPC Nederland.

Independent Films brengt Rendez-Vous in mei 2015 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in