Turtle: The incredible journey

Releasedatum

22-10-09

Cast

 • Georgina Verbaan (stem)

 • Regie

 • Nick Stringer
 • Over deze film

  Turtle: The Incredible Journey is het verhaal van de kleine ‘loggerhead’ schildpad – Turtle- die een bijzondere reis maakt en de route van haar voorouders volgt.

  Turtle wordt geboren op een strand in Florida. Ze kruipt naar de zee en begint aan de route die ook al haar voorouders afgelegd hebben; met de golfstroom mee richting de Noordpool, waarna ze de Noord Atlantische oceaan oversteekt richting Afrika. Vervolgens keert ze weer helemaal terug naar het strand waar ze geboren is. Helaas zijn haar overlevingskansen klein; slechts één op tienduizend schildpadden overleeft deze jarenlange reis.

  De epische reis van Turtle is er één van grote schoonheid; zo ontmoet ze op de snelweg van de oceaan (de golfstroom) zeepaardjes, kwallen, dolfijnen, bultruggen en haar vriendin Finn, de blauwe haai. Maar haar verhaal is ook een verhaal van verandering, aangezien krachten van buitenaf haar oceaan binnen dringen en de onder water wereld bedreigen.

  Uiteindelijk volbrengt Turtle haar ultieme reis en keert terug naar het strand van Florida, waar ze het leven zal geven aan een nieuwe generatie schildpadden.

  Regisseur Nick Stringer heeft vele natuurfilms en documentaires gemaakt en won diverse prijzen, waaronder een Emmy Award voor zijn documentaire Body Snatchers over parasieten (National Geographic Explorer).

  Het verhaal van Turtle wordt in de Nederlandse versie verteld door Georgina Verbaan. De film beleeft haar première op het Cinekid Festival 2009.

  Vul hier uw zoekopdracht in