5 kids en ik

Releasedatum

20-01-05

Cast

 • Jonathan Bailey
 • Kenneth Brannagh

 • Regie

 • John Stepenson
 • Over deze film

  Als IK er ben, kan alles gebeuren

  De kinderen Cyril, Anthea, Robert, Jane, en hun kleine broertje vinden op een dag de fee Psammead. Het oude kleine mannetje ziet er vreemd uit met zijn vleermuis-oren en rare lichaampje. Er wel één groot pluspunt; Psammead kan wensen vervullen.

  Als hun beide ouders moeten werken in de oorlog, worden de vijf kinderen ondergebracht bij hun vreemde oom in een gigantisch huis aan de Britse kust. Hun oom heeft een lange lijst met strenge regels opgesteld die ze moeten opvolgen, maar dat zien de kids niet zitten. Ze gaan liever op onderzoek uit in het grote huis. Zo ontdekken ze een geheime gang die hen leidt naar een apart strand. Op het moment dat ze dachten dat het een heel saaie zomer ging worden, ontmoeten ze het 8000-jaar oude zandmannetje ‘Ik’, die hun wensen in vervulling kan laten gaan. Natuurlijk wensen ze meteen dat de lijst met strenge regels niet door hen, maar door hun oom, tante en boosaardige neefje zelf worden uitgevoerd.

  ‘Ik’ geeft met veel plezier zijn eigen invulling aan de wensen, wat veel chaos en magische momenten oplevert. Het ziet er naar uit dat het een supervakantie gaat worden, totdat het neefje het zandmannetje in handen krijgt. Dan zijn de rollen omgedraaid en lijkt dat het einde van ‘Ik’.

  Vul hier uw zoekopdracht in