STERRENCAST VOOR NIEUWE NEDERLANDSE BIOSCOOPFILM SCHITTEREND

De opnames van de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm SCHITTEREND zijn van start gegaan. In de vandaag vrijgegeven teaser van SCHITTEREND, staan de zes vrouwelijke hoofdrolspelers centraal, die in de huid van hun personages kruipen terwijl ze de positieve boodschap van de film benadrukken. SCHITTEREND is geïnspireerd op de Duitse bioscoophit WUNDERSCHÖN, die in 2022 bijna 2 miljoen bezoekers trok. De Nederlandse sterrencast bestaat uit onder anderen Annet Malherbe, Gijs Scholten van Aschat, Caro Lenssen, Maarten Heijmans, Holly Mae Brood, Hannah Hoekstra, Sidar Toksöz, Lies Visschedijk en Bobbie Mulder. De film wordt geproduceerd door Millstreet Films. Het scenario is geschreven door Lotte Tabbers en de regie is in handen van Maurice Trouwborst. Distributeur Independent Films brengt SCHITTEREND op 28 november 2024 uit in de bioscoop. 

Over de film:
SCHITTEREND vertelt het verhaal van zes vrouwen: Martien (Annet Malherbe), recent gepensioneerd, probeert zichzelf opnieuw uit te vinden terwijl haar man Simon (Gijs Scholten van Aschat) geen oog meer lijkt te hebben voor haar. Hun dochter Jamie (Holly Mae Brood) hoopt als model eindelijk door te breken en probeert wanhopig haar lichaam te kneden naar het steeds veranderende schoonheidsideaal van de branche.

Jamie’s agent Claire (Lies Visschedijk) worstelt met het loslaten van haar puberende dochter Leyla (Bobbie Mulder), die op haar eigen beurt te maken krijgt met de onzekerheden van haar eerste verkering. Ook Jamie’s schoonzus Sanne (Caro Lenssen) worstelt met haar lichaam, dat niet helemaal ongeschonden uit twee zwangerschappen is gekomen. Haar man Milan (Maarten Heijmans) heeft niet in de gaten welke druk ze zichzelf als jonge moeder oplegt. Dit verbaast Sanne’s beste vriendin Nina (Hannah Hoekstra) totaal niet, aangezien zij ervan overtuigd is dat vrouwen en mannen nooit volledig gelijkwaardig zullen zijn op het gebied van liefde en seks. Nina’s nieuwe collega Baran (Sidar Toksöz), gymleraar op de middelbare school waar ze lesgeeft, wil haar echter graag van het tegendeel overtuigen.

De film belicht niet alleen de onvolmaaktheden van het leven, maar omarmt ze met een positieve boodschap van zelfacceptatie, empowerment en verbondenheid. Met de perfecte mix van humor, romantiek en ontroering laat de film de schoonheid van de imperfectie zien, om te benadrukken dat echte kracht voortkomt uit onze kwetsbaarheid.

Millstreet Films is in 2010 opgericht door producent Rachel van Bommel en ontwikkelt en produceert hoogwaardige films en dramaseries vanuit een hedendaags vrouwelijk perspectief voor een breed publiek, met sterke vrouwelijke hoofdrolspelers of vrouwelijke filmmakers. Millstreet Films produceerde sindsdien verschillende bioscoophits als FAITHFULLY YOURS (2022), ALLES OP TAFEL (2021), SOOF (I, II en III), GOOISCHE VROUWEN (2011) en LOFT (2010). Op dit moment is Millstreet Films bezig met een internationale dramaserie over Máxima Zorreguieta in samenwerking met Videoland.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als GOOISCHE VROUWEN, ALLES OP TAFEL, DE TATTA’S, PADDINGTON, JOHN WICK, THE HUNGER GAMES, AFTER, BENEDETTA en LA LA LAND is Independent Films een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in Nederland.

SCHITTEREND komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur Independent Films brengt de film op 28 november 2024 uit in de bioscoop. In 2025 verschijnt SCHITTEREND ook op Amazon Prime Video.

Vul hier uw zoekopdracht in