OPNAMES KOMEDIE SCHOOLFEEST VAN START

De opnames van de nieuwe komedie SCHOOLFEEST zijn van start gegaan. De cast bestaat uit onder anderen Ruben van der Meer, Rutger de Bekker en Sezgin GüleçIn SCHOOLFEEST is muziekdocent Edwin (Rutger de Bekker) het zat om het lachertje van zijn middelbare school te zijn. Zijn gebrek aan gezag zit hem op alle fronten in de weg. Als hij hulp zoekt bij gymleraar Peter (Ruben van der Meer) en zijn eeuwige stagiair (Sezgin Güleç), raken ze samen verstrikt in een absurde machtsstrijd met een sadistische leerling. De film wordt geproduceerd door Lemming Film en het scenario is geschreven door Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets en Caspar Smeets. De regie ligt in handen van Merijn
Scholte-Albers en Tobias Smeets. SCHOOLFEEST is gebaseerd op de gelijknamige korte film uit 2011, het afstudeerproject van Merijn Scholte-Albers en Tobias Smeets. Distributeur Independent Films brengt SCHOOLFEEST op 9 oktober 2025 uit in de bioscoop.

Over de film:
Muziekdocent Edwin is iedere dag het doelwit van getreiter op de middelbare school waar hij werkt. Als ook de nieuwe leerling Bastiaan direct fanatiek meedoet, besluit Edwin dat het roer om moet. Met de hulp van macho-gymleraar Peter en zijn stagiair Melchior leert Edwin voor het eerst van z’n leven van zich af te slaan. Iets te letterlijk, want hij slaat Bastiaan – tot z’n eigen verbazing – vol in het gezicht. Hij probeert de situatie nog te redden maar Bastiaan heeft alles gefilmd. Edwin krijgt de keuze: óf hij doet precies wat Bastiaan zegt, óf het filmpje komt online. Wanhopig probeert Edwin het spelletje mee te spelen maar wanneer er geen einde komt aan de bizarre opdrachten die Bastiaan hem geeft, realiseert hij zich dat er maar één oplossing is: vol in de aanval.

Cast:
De cast van SCHOOLFEEST bestaat uit onder anderen: Rutger de Bekker, Ruben van der Meer, Sezgin Güleç, Kylian de Pagter-Colin, Raymonde de Kuyper, Noëlle Simson, Estefanio Pinas, Yannick van de Velde, Daniël Kolf, Yari van der Linden, Steef Cuijpers, Lisa Zweerman, Yuani Blindenburg, Bobbie Mulder, Alex Ploeg, Janice Blok, Beau van Erven Dorens, Kees Hulst en Sjaak.

Lemming Film produceert high end speelfilms, televisie-series en jeugd content, die nationaal en internationaal te zien zijn. Producties van hun hand zijn o.a. DAG EN NACHT, SWEET DREAMS, DO NOT HESTITATE, BLOED, ZWEET EN TRANEN, HOLLANDS HOOP en DIKKERTJE DAP.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als GOOISCHE VROUWEN, ALLES OP TAFEL, DE TATTA’S, PADDINGTON, JOHN WICK, THE HUNGER GAMES, AFTER, BENEDETTA en LA LA LAND is Independent Films een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in Nederland.

Vul hier uw zoekopdracht in