GOUDEN FILM VOOR SCOTOE

De komedie Scotoe van regisseurs Jamel Aattache, Mohamed Chaara en Sinan Eroglu heeft de Gouden Film in de wacht gesleept. De film over twee streetwise rechercheurs, gespeeld door Mohamed Chaara en Sinan Eroglu, heeft 100.000 bezoekers behaald in de bioscopen. De Gouden Film is uitgereikt aan regisseurs Jamel Aattache, Mohamed Chaara en Sinan Eroglu. Scotoe is de vierde Nederlandse film die de Gouden Film heeft ontvangen in 2024. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over Scotoe

Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) groeien op in dezelfde wijk in Amsterdam en ontwikkelen zich in no time tot twee streetwise rechercheurs. Wanneer ze een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen, zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Door hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes, worden ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak gehaald. Toch zetten ze het onderzoek stiekem door totdat Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt. Sino en Mo moeten vervolgens alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

Over de productie

Scotoe is geregisseerd door Jamel Aattache (De Tatta’sDe Tatta’s 2), Mohamed Chaara en Sinan Eroglu. De film is gebaseerd op een idee van Mohamed Chaara en Sinan Eroglu. Samen met Thijs van Marle hebben zij het scenario geschreven. De komedie is geproduceerd door Brabant Films in coproductie met Independent Films. In de film zijn de rollen verdeeld onder Mohamed Chaara, Sinan Eroglu, Melisa Aslı Pamuk, Rose Bertram, Saïd Boumazoughe, Ferdi Stofmeel, Oscar Aerts, Daphne Deckers, Emma Deckers, Estelle Cruijff, Eljero Elia, Vonneke Bonneke, André Dongelmans, Izzle, Julmar ‘Adje’ Simons en Nick Golterman. Scotoe draait via distributeur Independent Films in 111 bioscopen.

Vul hier uw zoekopdracht in