Hoofdrollen NET ALS IN DE FILM bekend

Noortje Herlaar, Benja Bruijning, Uriah Havertong en Kay Greidanus zijn gecast voor de hoofdrollen in de Nederlandse musicalfilm NET ALS IN DE FILM. De opnames starten dit najaar onder leiding van regisseur Albert Jan van Rees (ADIOS AMIGOS, DORIS), in co-regie met Dorien Goertzen, die ook het scenario schreef (NIEUWE BUREN, WAT IS DAN LIEFDE). De film wordt geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm (SOOF, WAT IS DAN LIEFDE). Distributeur Independent Films brengt de film op 12 oktober 2023 uit in de bioscoop.

Over NET ALS IN DE FILM
Annabel (Noortje Herlaar), een disco-meisje uit een volksbuurt en de getroebleerde alto Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars tegenpolen op de middelbare school. Wanneer ze samen spelen in de schoolband, herkennen ze elkaar in hun liefde en talent voor muziek. Ze kijken enorm uit naar het optreden, maar Sander verpest het en nog voor hij het kan goedmaken wordt Annabel weggekaapt door Olaf (Kay Greidanus) en verliezen ze elkaar uit het oog. Als ze elkaar jaren later, in de 90’s, via oud klasgenoot Malcolm (Uriah Havertong) weer tegenkomen, besluiten ze met z’n drieën een dance-act te vormen. De act, Three is a Crowd, wordt een enorm succes en binnen no time staan ze in volle clubs, verdienen ze geld als water en dringen de fans zich aan hen op. Maar hoe groter het succes, hoe moeilijker het is om trouw te blijven aan elkaar en zichzelf.

Karakterbeschrijvingen
Noortje Herlaar is te zien als Annabel, een disco-meisje uit een volksbuurt dat stiekem droomt van een carrière als popster. Benja Bruijning speelt Sander, een getroebleerde alto die zich verstopt achter een hoop zwart haar en sigaretten. Alleen in zijn muziek kan hij echt zichzelf zijn. Hij wordt daarbij aangemoedigd door zijn beste vriend Malcolm, gespeeld door Uriah Havertong, die met zijn eigen problemen worstelt maar vastbesloten is alles uit het leven te halen. Kay Greidanus is te zien als Olaf, een kakker die betoverd raakt door Annabels zangtalent en haar wil helpen haar droom waar te maken.

KeyFilm ontwikkelt en produceert speelfilms en dramaseries en heeft een omvangrijk internationaal netwerk van coproducenten en financiers. Centraal in de benadering van KeyFilm staat een nauwe samenwerking met schrijvers en regisseurs voor het ontwikkelen van kwaliteitsdramaseries als SWANENBURG, character-driven box-office successen als SOOF, SOOF 2, VENTOUX en WAT IS DAN LIEFDE, en arthouse films als NENA, BEYOND SLEEP, THE IDOL en THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM.

NET ALS IN DE FILM is een coproductie met Prime Time en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds, de Belgische Tax Shelter en Screen Flanders.

Independent Films Nederland BV brengt sinds 2000 een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als GOOISCHE VROUWEN, ALLES OP TAFEL, PADDINGTON, JOHN WICK 3, THE HUNGER GAMES, AFTER, BENEDETTA en LA LA LAND is Independent Films één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in Nederland.

Vul hier uw zoekopdracht in