April, May en June bekroond met Platina Film

Meer dan 400.000 bezoekers hebben April, May en June, de komische dramafilm geregisseerd door Will Koopman, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Platina Film-status behaald. Dinsdag werd de award overhandigd aan hoofdrolspelers Linda de Mol en Elise Schaap. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Eind 2019 nam April, May en June de Gouden Film in ontvangst. Het is de eerste film in 2020 die de Platina Film Award ontvangt.

April, May en June is geregisseerd door Will Koopman (Gooische Vrouwen), naar een scenario van Frank Houtappels. De film is geproduceerd door John de Mol en Alex Doff, samen met uitvoerend producent Patricia McMahon. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap.

Over de film:
Drie halfzussen, met drie verschillende vaders, vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’ Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag, blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in