Monic Hendrickx rol in De Belofte van Pisa

Monic Hendrickx zal te zien zijn in de coming of age film De Belofte van Pisa naar de gelijknamige bestseller van Mano Bouzamour. Hendrickx is gecast als de moeder van IJsbrand, gespeeld door Thor Braun (De Boskampi’s). Volgende week start regisseur Norbert ter Hall (A’dam – E.V.A) met de opnames van het tweede deel van de film. Afgelopen najaar werd het eerste deel gedraaid. Eerder werd al bekend gemaakt dat Shahine El-Hamus de hoofdrol speelt en Yorick van Wageningen de trompetdocent ‘Pluizenbol’. De jonge cast wordt compleet gemaakt met Olivia Lonsdale (Silkroad) en Nora el Koussour, die vorig jaar een Gouden Kalf won voor haar rol in Layla M. Rapper Sjaak zal te zien zijn in de rol van Soesi. Het scenario voor De Belofte van Pisa is geschreven door Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie, De Daltons, A’dam – E.V.A.), de film wordt geproduceerd door Rolf Koot (All Stars, Lek, Flikken Maastricht). Distributeur Independent Films brengt De Belofte van Pisa op 10 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Over de film
De Amsterdamse scholier Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als het gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

De Belofte van Pisa wordt geproduceerd door All Yours Film BV in coproductie met BNNVARA en Minds Meet en met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in