Nieuwe releasedatum voor April, May en June

De nieuwe releasedatum van April, May en June is bekend. De nieuwe film van Linda de Mol en regisseur Will Koopman zal vanaf 19 december 2019 in de bioscoop te zien zijn. Eerder was al bekend dat de postproductie meer tijd vergt en de geplande release in maart niet gehaald zou worden. Het verhaal, over de zussen April, May en June die bij elkaar komen als hun moeder ernstig ziek is, is bedacht door Linda de Mol die ook de rol van April speelt. Eerder werd al bekend gemaakt dat Elise Schaap en Tjitske Reidinga de overige twee titelrollen, May en June, op zich nemen. Ook Olga Zuiderhoek, Bas Hoeflaak, Patrick Duffy, Dragan Bakema, Peter Bolhuis, Mark Rietman en Gijs Scholten van Aschat zijn vanaf december in de film te zien.

Over de film:
Drie halfzussen, met drie verschillende vaders, vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’ Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag, blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Het scenario werd geschreven door Frank Houtappels naar een idee van Linda de Mol. April, May en June wordt geproduceerd door Talpa Fictie B.V. met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en steun van het Abraham Tuschinski Fonds. April, May en June wordt gedistribueerd door Independent Films en zal vanaf 19 december 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in