Roeland Fernhout is President Isimo in De Club van Lelijke Kinderen

Roeland Fernhout speelt de ultieme slechterik in de spannende familiefilm De Club van Lelijke Kinderen. Fernhout kruipt in de rol van President Isimo die het land opschoont door alle lelijke kinderen op te sluiten. Macht doet rare dingen met een man en Isimo duldt absoluut geen tegenspraak, zelfs niet als de kinderen de strijd met hem aangaan en proberen zijn regime omver te werpen. Met Fernhout als President is de cast van De Club van Lelijke Kinderen compleet. Eerder werd al bekend gemaakt dat naast hoofdrolspelers Sem Hulsmann, Maan de Steenwinkel, Narek Awanesyan en Faye Kimmijser ook Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten, Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Edwin Jonker te zien zijn in de familiefilm. De Club van Lelijke Kinderen draait vanaf 9 oktober 2019 in de bioscoop.

Over de film:
Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden om de andere lelijke kinderen te bevrijden en het regime van President Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts (uitgeverij Ploegsma). De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks). De film wordt geproduceerd door Umami Media in coproductie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo en ATF. Distributeur Independent Films brengt de film op 9 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Over het boek:
De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is een avontuurlijk, spannend én grappig boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek verscheen voor het eerst in 1987 bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds verschijnen is het boek altijd in druk geweest.

Schrijver Koos Meinderts heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan, waarvan een groot deel is vertaald. In 2017 won hij met Naar het Noorden de Gouden Griffel voor het beste kinderboek.
Koos Meinderts schrijft ook voor volwassenen, bijvoorbeeld in samenwerking met zanger en cabaretier Harrie Jekkers. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door zijn vrouw, Annette Fienieg. Zo ook De club van lelijke kinderen. 

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in