Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Edwin Jonker zijn de bad guys in De Club van Lelijke Kinderen

Producent Umami Media start vandaag met de opnames voor De Club van Lelijke Kinderen en maakt bekend dat Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Edwin Jonker te zien zijn als de bad guys. In de familiefilm probeert President Isimo het land op te schonen door alle lelijke kinderen op te sluiten. Hij wordt hierin geholpen door zijn rechterhand Mevrouw Bos, gespeeld door Georgina Verbaan. Edwin Jonker is gecast als de Uberkliener die samen met de andere Klieners achter de kinderen aan gaat. Katja Schuurman is te zien als Secretia, een statige vrouw die de media graag manipuleert om het imago van de president hoog te houden. Wie de rol van President Isimo speelt wordt later onthuld. Eerder werd al bekend gemaakt dat de hoofdrollen worden vertolkt door Sem Hulsmann, Narek Awanesyan en Faye Kimmijser. Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zijn te zien als de ouders van hoofdpersonage Paul en Maan de Steenwinkel als zijn zus. De Club van Lelijke Kinderen draait vanaf 9 oktober 2019 in de bioscoop.

Over de film:
Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden om de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van President Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts (uitgeverij Ploegsma). De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks). De film wordt geproduceerd door Umami Media in coproductie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo en ATF. Distributeur Independent Films brengt de film op 9 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Over het boek:
De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is een avontuurlijk, spannend én grappig boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek verscheen voor het eerst in 1987 bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds verschijnen is het boek altijd in druk geweest.

Schrijver Koos Meinderts heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan, waarvan een groot deel is vertaald. In 2017 won hij met Naar het Noorden de Gouden Griffel voor het beste kinderboek.
Koos Meinderts schrijft ook voor volwassenen, bijvoorbeeld in samenwerking met zanger en cabaretier Harrie Jekkers. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door zijn vrouw, Annette Fienieg. Zo ook De club van lelijke kinderen. 

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in