Patrick Duffy heeft rol in April, May en June

Patrick Duffy speelt in de film April, May en June de vader van April, gespeeld door Linda de Mol. Duffy werd wereldwijd bekend door zijn rol als Bobby Ewing in de hitserie ‘Dallas’, en was verder o.a. te zien als Mark Harris in de serie ‘Man from Atlantis’. De Mol speelt in de film de oudste zus April, die als tiener bij haar vader in Amerika is gaan wonen en daar in zijn voetsporen is getreden als actrice. Eerder werd al bekend gemaakt dat Elise Schaap en Tjitske Reidinga de overige twee titelrollen, May en June, op zich nemen. De rol van de moeder van de zussen, Mies, zal gespeeld worden door Olga Zuiderhoek. Bas Hoeflaak is gecast als de autistische halfbroer van de zussen. Overige belangrijke bijrollen zijn voor Dragan Bakema, Peter Bolhuis, Mark Rietman en Gijs Scholten van Aschat. April, May en June wordt geregisseerd door Will Koopman en draait vanaf 21 maart 2019 in de bioscoop. De opnames zijn op dit moment in volle gang.

Over de film:
Drie halfzussen, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Het scenario werd geschreven door Frank Houtappels naar een idee van Linda de Mol. April, May en June wordt geproduceerd door Talpa Fictie B.V. met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en steun van het Abraham Tuschinski Fonds. April, May en June wordt gedistribueerd door Independent Films en zal vanaf 21 maart 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in