Opnames van De Belofte van Pisa gestart

Regisseur Norbert ter Hall is vandaag van start gegaan met de opnames van De Belofte van Pisa. De coming of age film naar het gelijknamige boek van Mano Bouzamour zal in twee delen worden gedraaid, dit najaar en volgend voorjaar. Eerder werd bekend gemaakt dat Shahine El-Hamus de hoofdrol speelt en Yorick van Wageningen de trompetdocent ‘Pluizenbol’. De jonge cast wordt compleet gemaakt met Olivia Lonsdale (Silkroad) in de rol van Annelies, Thor Braun (De Boskampi’s) als IJsbrand en Nora el Koussour, die vorig jaar een Gouden Kalf won voor haar rol in Layla M., als Mina. Mehdi Chafi, beter bekend als rapper Sjaak, zal te zien zijn in de rol van Soesi en Mahfoud Mokaddem als Mo. Het scenario voor De Belofte van Pisa is geschreven door Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie, De Daltons), de film wordt geproduceerd door Rolf Koot (All Stars, Lek, Flikken Maastricht). Distributeur Independent Films brengt De Belofte van Pisa op 10 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Over de film
Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen.  Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in