Hoofdrolspeler De Belofte van Pisa bekend

Shahine El-Hamus (A’dam – E.V.A.) speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse speelfilm De Belofte van Pisa, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour. De coming of age film draait om de vijftienjarige, Amsterdamse jongen Samir, door iedereen Sam genoemd. Sam kan fantastisch trompet spelen en wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Sam’s tien jaar oudere broer Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Sam zijn twee werelden gescheiden en is hij vastbesloten om zich aan zijn belofte te houden. Het scenario voor De Belofte van Pisa is geschreven door Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie, De Daltons), de film wordt geproduceerd door Rolf Koot (All Stars, Lek, Flikken Maastricht) en geregisseerd door A’dam – E.V.A. regisseur Norbert ter Hall. De opnames starten eind deze maand. Distributeur Independent Films brengt De Belofte van Pisa op 10 oktober 2019 uit in de bioscoop. De overige cast wordt binnenkort bekend gemaakt.

Over de film
De vijftienjarige Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen.  Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

De Belofte van Pisa wordt geproduceerd door All Yours Film BV in coproductie met BNNVARA en Minds Meet en met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in