Sterrencast voor April, May en June

Zojuist heeft Linda de Mol in een interview met LINDAnieuws bekend gemaakt dat Tjitske Reidinga en Elise Schaap haar zussen spelen in de nieuwe Nederlandse film April, May en June. Tjitske Reidinga speelt June, een oermoeder die zichzelf helemaal wegcijfert voor haar kinderen: twee moeilijke pubers en een geadopteerd Chinees meisje met een flink ‘rugzakje’. Elise Schaap is te zien als de jongste zus May, die uiterst nonchalant in het leven staat. Ze woont nog bij haar moeder, weet geen baan langer dan een week vast te houden, en doet het bij voorkeur met getrouwde mannen. Linda de Mol, die het verhaal over de zussen April, May en June bedacht heeft, kruipt in de huid van oudste zus April. April is als tiener bij haar vader in Amerika gaan wonen, waar ze een bescheiden carrière als soapactrice heeft opgebouwd. Ze heeft twee bijna volwassen kinderen en een echtgenoot, Howard, die het met de huwelijkse trouw de laatste tijd niet erg nauw neemt. De rol van de moeder van de zussen, Mies, zal gespeeld worden door Olga Zuiderhoek. Bas Hoeflaak is gecast als de autistische halfbroer van de zussen.

Over de film:
Drie halfzusters, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

De opnames van April, May en June gaan eind augustus van start. De regie is in handen van Will Koopman en het scenario werd geschreven door Frank Houtappels. April, May en June wordt geproduceerd door Talpa Fictie B.V. met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive en steun van het Abraham Tuschinski Fonds. April, May en June wordt gedistribueerd door Independent Films en zal vanaf 21 maart 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in