Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten op zoek naar zoon en dochter voor opnames familiefilm

De eerste cast voor De Club van Lelijke Kinderen is bekend! Jeroen van Koningsbrugge heeft maandagavond in Jinek bekend gemaakt dat hij in de familiefilm te zien is als de vader van hoofdpersonage Paul, een jongen met flaporen die samen met honderden andere kinderen door President Isimo wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Jelka van Houten zal te zien zijn als de moeder. De vader van Paul staat dankzij zijn baan als nieuwslezer van de staatszender machteloos als zijn zoon wordt meegenomen, zijn moeder bereikt gedurende de film een punt waarop ze moet kiezen tussen haar zoon en het veilige leventje dat ze leidt. Jelka: “het is een fantastisch verhaal; spannend, grappig en avontuurlijk tegelijk”. Volgens Jeroen is er nog wel een klein probleem: “Jelka en ik zijn nog op zoek naar onze kinderen.” De audities voor de rol van Paul en zijn oudere zus zijn in volle gang. Kinderen kunnen online auditie doen voor honderden hoofd- en bijrollen via de website van de film www.declubvanlelijkekinderen.nl. Volgens Van Koningsbrugge hoeven de ouders van de acteurs zich bijna geen zorgen te maken “we zullen enorm goed voor onze filmkinderen zorgen. Hoewel, er wordt er natuurlijk wel één opgesloten”. De opnames voor de film gaan dit najaar van start, vanaf 9 oktober 2019 draait De Club van Lelijke Kinderen in de bioscoop.

Over de film:
Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden om de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van President Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts (uitgeverij Ploegsma). De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks). De film wordt geproduceerd door Umami Media in coproductie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo en ATF. Distributeur Independent Films brengt de film op 9 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Over het boek:
De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is een avontuurlijk, spannend én grappig boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek verscheen voor het eerst in 1987 bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds verschijnen is het boek altijd in druk geweest.

Schrijver Koos Meinderts heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan, waarvan een groot deel is vertaald. In 2017 won hij met Naar het Noorden de Gouden Griffel voor het beste kinderboek.
Koos Meinderts schrijft ook voor volwassenen, bijvoorbeeld in samenwerking met zanger en cabaretier Harrie Jekkers. De meeste van zijn boeken worden geïllustreerd door zijn vrouw, Annette Fienieg. Zo ook De club van lelijke kinderen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in