Cannes aankopen Independent Films 2018

Distributeur Independent Films zet met recente aankopen in Cannes voor de aankomende jaren verscheidene titels om naar uit te kijken op haar releaselijst. Regisseur Paul Verhoeven keert, na het grote succes van Elle, in 2019 opnieuw terug met een Franstalige film. Het erotische drama Blessed Virgin gaat over een lesbische non in een Italiaans klooster tijdens de renaissance. Ook gepland voor 2019 staat de release van After. Hiermee maakt de megasuccesvolle boekenreeks van Anna Todd, die ooit begon op storytelling platform Wattpad en  waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren zijn verkocht, de stap naar het witte doek.  In 2020 heeft Independent Films met de genres fantasy, actie, spionage en drama voor ieder wat wils. Sam Raimi neemt weer plaats in de regisseursstoel voor het epische fantasyavontuur The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind, gebaseerd op  het gelijknamige boek van The New York Times Best-Selling auteur Patrick Rothfuss. ‘#CannesYouHandleUs’ twitterde Jessica Chastain dit jaar vanuit Cannes. En terecht, want voor de spionage actiefilm 355 bundelt zij haar krachten met een ongekende sterrencast bestaande uit Penélope Cruz, Marion Cotillard, Lupita Nyong’o en Fan Bingbing. En tot slot nog meer spionage in het waargebeurde drama Ironbark met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch als Britse zakenman die meehielp de Cubacrisis te beëindigen.

 

Blessed Virgin (release 2019)
Een erotisch drama van regisseur Paul Verhoeven, met o.a. Virginie Efira, Charlotte Rampling en Lambert Wilson, waarin een zeventiende-eeuwse non (Virginie Efira) in Italië lijdt aan angstaanjagende religieuze en erotische visies. Ze wordt bijgestaan door een metgezel en de relatie tussen de twee vrouwen ontwikkelt zich tot een romantische liefdesaffaire.

After (release 2019)
Gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Anna Todd en geregisseerd door Jenny Gage vertelt After het verhaal van Tessa (Julia Goldani Telles). Tessa is een 18-jarige student en leidt een eenvoudig leven, haalt uitstekende cijfers en heeft een lief vriendje. Ze is iemand die weet wat ze wil, een torenhoge ambitie heeft en ervan houdt om dingen van tevoren te plannen, totdat ze de onbeschofte Hardin (Hero Fiennes Tiffin) tegenkomt. Een jongen met te veel tatoeages en piercings die haar hele leven overhoop haalt.

The Kingkiller Chronicle: The Name of the Wind (release 2020)
Na een paar jaar vooral als producer te hebben gewerkt keert Sam Raimi terug in de regisseursstoel met deze fantasyfilm. In een wereld vol magie heeft men lang gedacht dat de legendarisch held Kvothe niet meer leefde. Maar wanneer een schiftgeleerde ontdekt dat hij zich schuil houdt in een afgelegen gebied, ontdekt hij een opmerkelijk verhaal over hoe een briljante jongeman met magie, muziek en humor, standhoudt tegen de duistere krachten op een prestigieuze en magische universiteit.

355 (release 2020)
Met een sterrencast bestaande uit Penélope Cruz, Marion Cotillard, Jessica Chastain, Lupita Nyong’o en Fan Bingbing brengt Regisseur Simon Kinberg ons een mix van James Bond, Mission Impossible en Jason Bourne maar dan met vrouwelijke spionnen.

Ironbark (release 2020)
Van regisseur Dominic Cooke (On Chesil Beach) en scenarioschrijver Tom O’Connor (The Hitman’s Bodyguard) vertelt Ironbark het waargebeurde verhaal van de Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch). Zonder voorafgaande spionage-ervaring en onder constante dreiging om ontmaskerd te worden, was hij contactpersoon van de CIA voor Oleg Penkovsky, een belangrijke Sovjet-militaire functionaris met codenaam “Ironbark”. Samen maakten ze een einde aan de Cubacrisis.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in