Kinderboek De Club van Lelijke Kinderen wordt verfilmd

Het kinderboek ‘De Club van Lelijke Kinderen’ van Koos Meinderts krijgt een bioscooprelease. In de spannende familiefilm moet de 11-jarige Paul, een jongen met grote flaporen, plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. De regie van De Club van Lelijke Kinderen is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks), die in 2012 afstudeerde aan de Filmacademie met een korte versie van het verhaal. Jeroen Margry schreef het scenario voor de bioscooprelease. De cast wordt binnenkort bekend gemaakt. De opnames staan gepland voor deze zomer. De Club van Lelijke Kinderen wordt geproduceerd door Umami Media in co-productie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds en CoBo. Distributeur Independent Films brengt de familiefilm op 13 februari 2019 uit in de bioscoop.

Over de film:
Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op.  Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in