Huisvrouwen Bestaan Niet passeert grens van 300.000 bezoekers

Huisvrouwen Bestaan niet heeft sinds de release op 21 december al meer dan 300.000 bezoekers mogen verwelkomen. De debuutfilm van producent Rick Engelkes, met Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca in de hoofdrollen was al de best bezochte Nederlandse film uitgebracht in 2017 en daarmee passeerde Huisvrouwen Bestaan Niet de film Dikkertje Dap als best bezochte Nederlandse film in 2017 uitgebracht. Huisvrouwen Bestaan Niet bereikte na negen dagen met 100.000 bezoekers de Gouden Film status en is tien weken na release nog steeds in 29 bioscopen te zien. In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voerenHet scenario is geschreven door cabaretier Richard Kemper en de regie is in handen van Aniëlle Webster (Mees Kees langs de lijn, Kasper en de Kerstengelen). Naast de drie hoofrolspeelsters zijn ook Kay Greidanus, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Leo Alkemade, Fred van Leer, Victoria Koblenko, Rick Engelkes en Richard Kemper te zien in de komedie.

Over de film: 
Gijsje (Eva van de Wijdeven) is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein (Jelka van Houten) is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohemienne moeder Loes (Loes Luca) heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique (Jim Bakkum) verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op het succesvolle theaterstuk ‘De Huisvrouwmonologen’.

De film is geproduceerd door REP Film en CTM Films en is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Eurogroei Films en RTL. Huisvrouwen Bestaan Niet wordt gedistribueerd door Independent Films.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in