Giraf verslaat Minions

De familiefilm Dikkertje Dap gaat aanstaande woensdag in release en draait in zijn eerste speelweek in  maar liefst 147 bioscopen door het hele land. Hiermee breekt de film die gebaseerd is op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt een record. Niet eerder ging een film in zoveel theaters in release. Het oude record staat op naam van de animatiefilm Verschrikkelijke Ikke 3 die deze zomer in 145 theaters in release ging. Volgens Klaas de Jager, managing director bij distributeur Independent Films, is dit een unieke situatie in Nederland: “zowel de commerciële bioscopen als de filmtheaters omarmen Dikkertje Dap in hun programmering. Het komt niet vaak voor dat dit zo massaal gebeurt en toont aan dat Dikkertje Dap  voor iedereen is”.  In Dikkertje Dap verheugt de vierjarige Dikkertje zich samen met zijn beste vriend Raf de giraf op zijn eerste schooldag. Als blijkt dat giraffen niet naar school gaan verzint hij een plan. De titelrol wordt gespeeld door Liam de Vries, overige castleden zijn onder anderen Martijn Fischer, Egbert-Jan Weeber, Medi Broekman en Dolores Leeuwin. Acteur Yannick van de Velde leende zijn stem aan de giraf. Dikkertje Dap  is geregisseerd door Barbara Bredero (Mees Kees trilogie) en draait vanaf woensdag 4 oktober in de bioscoop.

 Over de film

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

De familiefilm Dikkertje Dap wordt geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV, Hamster Film (DE) en A Private View (BE). De film komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski fonds, MEDIA Creative Europe, Vlaams Audiovisueel fonds, de Belgische Tax Shelter, FFHSH (Hamburg) en de NDR. Distributeur Independent Films brengt de film vanaf 4 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in