Vrolijke titelsong Dikkertje Dap ingezongen door Martijn Fischer en Kenny B.

De vrolijke titelsong voor de familiefilm Dikkertje Dap is ingezongen door Martijn Fischer en Kenny B. De sing along videoclip is nu op YouTube te vinden. Fischer speelt in de film de opa van Dikkertje Dap. “Voor de titelsong zochten we iemand om het in duetvorm te doen en Kenny B. stond bij mij al heel lang hoog op mijn lijstje. Ik heb hem ooit eerder wel eens een bericht gestuurd om samen eens een duet te doen, dus ik vind het helemaal te gek!” Ook zanger Kenny B., bekend van de hit ‘Parijs’ heeft genoten van deze samenwerking: “Ik heb veel kinderen die fan zijn, maar nooit echt gewerkt aan een kinderliedje. Maar het voelt heel goed en smaakt zelfs naar meer! Het is voor mij een hele eer om hier met Martijn te staan. Ik hoop dat we ooit weer een project samen kunnen doen.”

In Dikkertje Dap verheugt de vierjarige Dikkertje zich samen met zijn beste vriend Raf de giraf op zijn eerste schooldag. Als blijkt dat giraffen niet naar school gaan verzint hij een plan. De familiefilm naar het beroemde versje ‘Dikkertje Dap’ van Annie M.G. Schmidt is geregisseerd door Barbara Bredero (Mees Kees trilogie). Dikkertje Dap gaat op zondag 24 september in première op het Nederlands Film Festival en draait vanaf 4 oktober in de bioscoop.

 Over de film

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Over Martijn Fischer en Kenny B.

Kenny B is een Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands. Kenny B zingt al vanaf zijn achtste. Op zijn achtentwintigste kwam Kenny B naar Nederland. Kenny mag een muzikale laatbloeier genoemd worden, pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht. Het ging gelijk als een speer en twee van zijn albums werden overzees zelfs tot het beste van dat jaar gekroond. In Nederland brak Kenny B in 2015  definitief door bij het grote publiek met zijn nummer 1-hit ‘Parijs’ die inmiddels al ruim zeven keer platina is en waarvan de videoclip  al meer dan 28 miljoen keer bekeken is. Kenny B treedt dit najaar op in diverse clubs door het land.

Martijn Fischer studeert in 1997 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn studie werkt hij bij theatergezelschappen zoals het RO theater en het Nationaal Toneel. In 2013 zingt hij tijdens de kroning op het Museumplein en treedt hij op in de Ziggo Dome tijdens vier uitverkochte concerten Holland zingt Hazes. Voor zijn rol als André Hazes in de musical Hij Gelooft In Mij ontvangt hij in 2013 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. En voor zijn rol als André Hazes in de film Bloed Zweet en Tranen wordt Martijn beloond met een Gouden kalf. De afgelopen tijd is Martijn te zien geweest in tv-series als Vechtershart en Petticoat en films als Rokjesdag en Onze Jongens en speelde hij de rol van Jezus in the Passion. Vanaf 4 oktober is Martijn te zien in de familiefilm Dikkertje Dap.

De familiefilm Dikkertje Dap wordt geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV, Hamster Film (DE) en A Private View (BE). De film komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski fonds, MEDIA Creative Europe, Vlaams Audiovisueel fonds, de Belgische Tax Shelter, FFHSH (Hamburg) en de NDR. Distributeur Independent Films brengt de film vanaf 4 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in