Annie M.G. Schmidt’s Dikkertje Dap wordt verfilmd

Het beroemde versje ‘Dikkertje Dap’ van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. Liam de Vries maakt zijn filmdebuut als Dikkertje Dap, zijn ouders worden gespeeld door Egbert Jan Weeber en Medi Broekman. Martijn Fischer is daarnaast te zien als zijn opa en Dolores Leeuwin als Dikkertjes juf. Producent Lemming Film is gestart met de opnames van de familiefilm, waarvan de regie in handen ligt van Barbara Bredero (Mees Kees trilogie) en het scenario geschreven is door Mirjam Oomkes (De Groeten van Mike!) en Laura Weeda. Dikkertje Dap wordt in het najaar van 2017 in de bioscoop uitgebracht door distributeur Independent Films.

Over de film

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

De familiefilm wordt geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV, Hamster Film (DE) en A Private View (BE). De film komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski fonds, MEDIA Creative Europe, Vlaams Audiovisueel fonds, de Belgische Tax Shelter, FFHSH (Hamburg) en de NDR.

Vul hier uw zoekopdracht in