Nieuwe film Michiel Huisman ook in Nederlandse bioscopen

Distributeur Independent Films brengt in 2018 The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, waarin de Nederlandse acteur Michiel Huisman een van de hoofdrollen vertolkt, uit in de Nederlandse bioscopen. Producent CanalPlus kondigde vanochtend aan dat de opnames van de verfilming van de gelijknamige internationale bestseller van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows vandaag beginnen. Michiel Huisman (Game of Thrones, The Age of Adaline) speelt een boer op het eiland Guernsey waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een geheime boekenclub wordt opgericht. Zijn vrouwelijk tegenspeelster is Lily James (Cinderella, Downton Abbey), een journaliste die in de nasleep van de oorlog besluit te schrijven over de boekenclub op het Kanaaleiland Guernsey. Overige castleden zijn Glen Powell (Everybody Wants Some, Hidden Figures), Matthew Goode (The Imitation Game, Downton Abbey), Jessica Brown Findlay (Victor Fankenstein, Downton Abbey), Tom Courtenay (45 Years, Doctor Zhivago) en Penelope Wilton (The BFG, The Best Exotic Marigold Hotel). De regie is in handen van Mike Newell (Four Weddings and a Funderal, Harry Potter and the Goblet of Fire). Blueprint Pictures en Mazur/Kaplan produceren de film die gefinancierd wordt door StudioCanal. De roman ‘The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’ werd in 2008 uitgegeven door Random House en was een New York Times bestseller met 7,5 miljoen verkochte exemplaren in 37 landen.

 

Over de film:
In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit de vrijgevochten journaliste Juliet Ashton (Lily James) een boek te schrijven over de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een boekenclub die tijdens de oorlog werd opgericht op het Kanaaleiland Guernsey. De band die Juliet krijgt met de leden van de excentrieke club verandert haar leven.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in