La La Land best scorende Ryan Gosling-film ooit

De met nominaties en prijzen overladen musicalfilm La La Land is bezig aan een zegetocht in de Nederlandse bioscopen. Sinds de Nederlandse release op 22 december stijgen de bezoekcijfers al vier weekenden op rij en ook het aantal bioscopen waarin de film te zien is neemt toe. De film met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrollen wist tot nu toe al 200.000 bezoekers te trekken. Met ruim € 1,6 miljoen streeft de film al na vier speelweken de boxoffice van Goslings tot nu toe grootste hit Crazy, Stupid, Love. uit 2011 voorbij. La La Land werd in zesentachtig bioscopen in Nederland gereleased en is momenteel in honderd bioscopen te zien. Hoofdrolspelers Emma Stone en Ryan Gosling waren eerder samen te zien in Gangsters Squad en Crazy, Stupid, Love. maar hun samenwerking was nog nooit zo succesvol als in La La Land. De film won onlangs zeven Golden Globes waaronder die voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice. La La Land ontving elf Bafta-nominaties en is hiermee de grote favoriet voor deze belangrijke Britse filmprijzen die op 12 februari worden uitgereikt. De kleurrijke en muzikale film volgt jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) en actrice Mia (Emma Stone), twee jonge geliefden die in Hollywood hun dromen najagen. La La Land is geregisseerd door Damien Chazelle die vorig jaar doorbrak met het met drie Oscars bekroonde Whiplash.

Over de film: 

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in