Grote sprongen voor La La Land na Oscarnominaties

Sinds La La Land vorige week een recordaantal van veertien Oscarnominaties ontving, maakt de musicalfilm grote sprongen in de Nederlandse bioscopen. La La Land werd onder andere genomineerd voor een Oscar in de categorieën Beste Film, Beste Actrice (Emma Stone), Beste Acteur (Ryan Gosling) en Beste Regisseur (Damien Chazelle). Sindsdien werd de film in zeventien extra bioscopen bijgeboekt, steeg de omzet met bijna 10% en maakte de film een sprong van de zevende naar de vijfde plaats in de top-20 van best bezochte films. Al ruim 265.000 bezoekers zagen de kleurrijke en muzikale film over jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) en actrice Mia (Emma Stone), twee jonge geliefden die in Hollywood hun dromen najagen. La La Land is geregisseerd door Damien Chazelle die vorig jaar doorbrak met het met drie Oscars bekroonde Whiplash. De Oscaruitreiking vindt plaats op zondag 26 februari aanstaande.

Over de film: 

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in