Edward Snowden live bij Nederlandse première Snowden

Edward Snowden is op donderdag 10 november live aanwezig bij de Nederlandse release van de film Snowden. Privacy zoekmachine Startpage.com en distributeur Independent Films presenteren dan het event Snowden Live. Na de vertoning van de film over de wereldberoemde klokkenluider zal vanuit Pathé Tuschinski middels een live verbinding met Rusland een interview volgen met Edward Snowden. Via social media kan iedereen tot 10 november met de hashtag #vraagsnowden vragen voor het interview insturen. Ook in Pathé bioscopen in Haarlem, Den Haag (Spuimarkt), Groningen, Arnhem, Delft, Breda, Tilburg, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht, Rotterdam (Schouwburgplein), Foroxity Sittard en CineMec Utrecht zal het event live te volgen zijn. De kaartverkoop voor Snowden Live gaat vandaag van start bij Pathé. Snowden draait vanaf 10 november in de bioscoop.

Voormalig NSA-medewerker Edward Snowden werd wereldberoemd nadat hij in 2013 in Hongkong geclassificeerde documenten over de spionageacitiviteiten van de NSA aan journalisten overhandigde. Snowden zette hiermee de bewustwording omtrent online privacy stevig op de kaart. Vanwege het FBI arrestatiebevel dat tegen hem werd uitgevaardigd verblijft Snowden momenteel in Rusland. Met Snowden Live heeft het Nederlandse publiek de kans van hem te horen wat er sinds 2013 is veranderd in de digitale wereld en zich bewuster te worden van de risico’s. Ook worden er tips gegeven over hoe de online privacy in het dagelijks leven verbeterd kan worden.

”De onthullingen van Snowden over overheidsspionage en massa dataverzameling zijn van cruciaal belang voor onze maatschappij, maar hij heeft daar wel zijn vrije leven voor moeten opofferen.” zegt Robert Beens, CEO van Startpage.com. “Wij zijn trots dat we Snowden op deze manier naar Nederland halen om hem te helpen de privacy boodschap verder te verspreiden”. Dat de film van groot belang is, blijkt uit de aanwezigheid van een afvaardiging van Amnesty Nederland. Amnesty zet zich in voor de rechten van de mens, onder meer op het gebied van privacy en vrijheid van meningsuitingen. Op dit moment voert Amnesty, onder andere met een petitie, actie om gratie te vragen voor Edward Snowden.

Over de film

Oscar-winnend regisseur Oliver Stone brengt het belangrijkste en meest fascinerende waargebeurde verhaal van de 21ste eeuw naar het witte doek. De bloedstollende thriller Snowden onthult het ongelooflijke verhaal van Edward Snowden (gespeeld door Joseph Gordon-Levitt), een voormalig NSA-medewerker die duizenden geclassificeerde documenten aan de pers lekt en daarmee één van de meest gezochte personen ter wereld wordt. Sommigen beschouwen Edward Snowden als een held, anderen als een verrader. Wat je ook gelooft, het meeslepende verhaal over zijn beweegredenen, de mensen die hij achterliet en de manier waarop hij het voor elkaar kreeg zorgt voor een van de meest boeiende films van het jaar.

Over Startpage.com

De Nederlandse zoekmachine Startpage.com biedt haar gebruikers privacy . Er worden geen IP adressen opgeslagen, geen persoonlijke gegevens verzameld of doorgegeven aan derden, en er worden geen identificerende cookies geplaatst. De onthullingen van Edward Snowden hebben gezorgd voor bewustwording waardoor mensen op zoek gingen naar alternatieven voor Google, Yahoo & Bing. Dit zorgde voor een exponentiële groei van Startpage.com waar nu 2 miljard zoekopdrachten per jaar in maximale privacy worden getoond.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in