Huisvrouwen bestaan niet

Rick Engelkes en distributeur Independent Films slaan de handen ineen voor de romantische komedie HUISVROUWEN BESTAAN NIET. De film draait om de zussen Gijsje en Marjolein en hun moeder Loes. Om hun familiehuis te redden moeten zij op zoek naar het gouden idee voor een campagne voor ‘de huisvrouw anno nu’. Maar wie is dat? En waar heeft ze echt behoefte aan? Het drietal wordt gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Het scenario voor HUISVROUWEN BESTAAN NIET is geschreven door cabaretier Richard Kemper en wordt geregisseerd door Barbara Bredero. De opnames staan gepland voor begin maart 2017. HUISVROUWEN BESTAAN NIET draait vanaf 7 december 2017 in de bioscoop.

Over de film:
In HUISVROUWEN BESTAAN NIET worden twee zussen en hun moeder gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren.
Gijsje (“Ik heb geen smetvrees!”) is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Zwanger worden lukt niet, volgens de arts zit ze psychisch op slot en moet ze eens een beetje ontspannen. Maar dat past helemaal niet in haar schema. ‘Agendasex’ met haar vriend des te meer. Na het douchen uiteraard.

Haar oudere, rommelige zus Marjolein (“Bij mij thuis zitten ze op de plee met een bord nasi op schoot”) is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist bij een regionaal dagblad kwijt. Haar nieuwe ambitie: ‘schoolpleinmoeder’ worden. Maar ze heeft er absoluut geen talent voor. Al haar pogingen aansluiting te vinden bij de andere moeders mislukken glansrijk. Op die ene vader na…

Hun bohemiène moeder Loes (“Het is zo eenvoudig: een machine doet de was, een andere machine droogt de was, we missen alleen nog een machine nodig die het in de kast legt”) heeft zich, tot grote ontsteltenis van haar dochters, met teveel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Ze dreigt er door de bank uit te worden gezet. Zelf maakt ze zich niet al teveel zorgen en leeft ze liever van de liefde met haar 30 jaar jongere vriend. Volgens haar dochters is Loes blijven hangen in de jaren ’60. Maar is ze stiekem niet de modernste?

Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze ‘hun’ familiehuis zullen verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje met een gouden idee voor een reclamecampagne kan verdienen kan hen uit de financiële problemen houden. Hiervoor moet ze zich samen met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’. Maar wie is dat eigenlijk? Bestaat die nog wel? En zo ja, waar heeft ze écht behoefte aan?
HUISVROUWEN BESTAAN NIET is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

Rick Engelkes Producties is al ruim tien jaar producent van moderne en verfrissende theaterproducties. De passie voor film heeft Rick Engelkes doen besluiten naast theater een filmtak op te starten waar inmiddels diverse projecten in ontwikkeling zijn. HUISVROUWEN BESTAAN NIET wordt de eerste film die REP gaat produceren i.s.m. CTM Films en RTL Entertainment. Door eigen ontwikkelde concepten centraal te stellen en deze via meerdere kanalen te exploiteren onderscheidt REP zich in de markt. Deze werkwijze heeft geresulteerd in succesvolle producties waaronder de musical Kruimeltje en de daarop gebaseerde dramaserie voor ZAPP. REP heeft daarnaast vele andere succesvolle producties op zijn naam staan zoals o.a. De Huisvrouwmonologen, Romeo over Julia, Dik Trom en komend seizoen zijn de voorstellingen Dolfje Weerwolfje, Opvliegers 2 en Hart tegen Hart te zien in de theaters.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als GOOISCHE VROUWEN, SOOF, PADDINGTON, TAKEN, THE HUNGER GAMES reeks en ELLE is Independent Films de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in