Paul Verhoevens ELLE krijgt Nederlandse bioscooprelease

Paul Verhoevens nieuwste film Elle krijgt een Nederlandse release. Distributeur Independent Films brengt de film op 2 juni uit in de bioscoop. Zojuist werd bekend gemaakt dat Elle is opgenomen in de competitie van het filmfestival in Cannes en hier in mei in première zal gaan. Actrice Isabelle Huppert speelt de hoofdrol in de psychologische thriller over een zakenvrouw die zelf achter haar verkrachter aan gaat om wraak te nemen. Elle is gebaseerd op de roman ‘Oh’ van Philippe Djian.

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (Zwartboek, Basic Instinct) maakt zowel in Nederland als in de Verenigde Staten films voor een groot publiek. Elle is zijn eerste Franstalige film. De cast bestaat naast Isabelle Huppert (Amour, The Piano Teacher) onder anderen uit Laurent Lafitte (The Love Punch), Virginie Efira (Kill Me Pelase), Anne Cosigny (The Diving Bell and The Butterfly) en Christian Berkel (Trumbo, Inglorious Basterds). Elle wordt geproduceerd door SBS Productions.

Over de film:

Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend video game bedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en beland in een spannend eigenaardig kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Independent Films Distribution werd in 1986 in België opgericht door Marc Punt en Jan Verheyen. Op 24 februari 2000 kende Independent Films Nederland BV een vliegende start op Nederlandse bodem met de tienerkomedie American Pie. Een grote verscheidenheid aan films, zoals Gooische Vrouwen, Soof en The Hunger Games reeks, volgde.
150x220-1

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in