100.000 bezoekers voor Paul Verhoevens ELLE

Paul Verhoevens film ELLE heeft sinds de release op 2 juni maar liefst 100.000 bezoekers mogen verwelkomen. De film staat hiermee nu al op de tiende plek van best bezochte Franse films in Nederland. Actrice Isabelle Huppert speelt de hoofdrol in de psychologische thriller over een zakenvrouw die zelf achter haar verkrachter aan gaat om wraak te nemen. In mei dit jaar werd ELLE lovend ontvangen op het filmfestival in Cannes waar de film was genomineerd voor een prestigieuze Gouden Palm. ELLE draait nog steeds in 23 bioscopen en filmtheaters door heel Nederland.

Over de film:
Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen. ELLE is gebaseerd op de roman ‘Oh’ van Philippe Djian.

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven (ZWARTBOEK, BASIC INSTINCT) maakt zowel in Nederland als in de Verenigde Staten films voor een groot publiek. ELLE is zijn eerste Franstalige film. De cast bestaat naast Isabelle Huppert (AMOUR, THE PIANO TEACHER) onder anderen uit Laurent Lafitte (THE LOVE PUNCH), Virginie Efira (KILL ME PELASE), Anne Cosigny (THE DIVING BELL AND THE BUTTERFLY) en Christian Berkel (TRUMBO, ZWARTBOEK). ELLE wordt geproduceerd door Saïd Ben Saïd Productions. Distributeur Independent Films brengt de film in Nederland uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in