MOCKINGJAY PART 2 BEST PRESTERENDE FILM UIT HUNGER GAMES REEKS

Een maand na release kan al geconcludeerd worden dat The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 in Nederland het best presterende deel uit de razend populaire Hunger Games reeks is. De epische finale waarin heldin Katniss Everdeen de ultieme confrontatie met President Snow aangaat bracht tot nu toe €5.377.000 op in de bioscoop.  Dit is ruim €500.000 meer dan The Hunger Games: Catching Fire, het tweede en tot nu toe meest succesvolle deel, opbracht in dezelfde periode. Met de Kerstvakantie nog voor de deur is de verwachting dat het vierde en laatste deel ook in de totale boxoffice alle voorgaande Hunger Games records breekt in Nederland. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 draait momenteel in 113 bioscopen.

Over de film:

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks.

Nadat Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Donald Sutherland). Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit tevoren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen. De film is gebaseerd op het derde boek uit de ‘Hongerspelen’ trilogie van schrijfster Suzanne Collins en is nu in 2D en 3D te zien in de bioscoop.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 is het vierde en laatste deel van de razend populaire Hunger Games reeks die is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van schrijfster Suzanne Collins. De regie is in handen van Francis Lawrence die ook The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 regisseerde. Distributeur Independent Films bracht de film op 18 november 2015 in Nederland uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in