BESTE HUNGER GAMES OPENINGSWEEKEND OOIT VOOR MOCKINGJAY PART 2

Dit weekend beleefde The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 in Nederland het beste openingsweekend voor een Hunger Games film ooit. In het hele land gingen fans massaal naar de bioscoop voor de spectaculaire finale van de razend populaire Hunger Games reeks. Het laatste deel opende met een box office van ruim € 1.655.000 en verbreekt hiermee het record van The Hunger Games: Catching Fire. De Nederlandse première vond afgelopen maandag plaats in Amsterdam en werd gevolgd door een grootse Hunger Games marathon in 96 bioscopen. Vorige week werd al bekend gemaakt dat een Hunger Games-film nooit eerder zo’n grote release kreeg. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 draait in 132 bioscoopzalen in 118 theaters.

Over de film:

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Donald Sutherland). Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit tevoren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen. De film is gebaseerd op het derde boek uit de ‘Hongerspelen’ trilogie van schrijfster Suzanne Collins en is nu in 2D en 3D te zien in de bioscoop.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 is het vierde en laatste deel van de razend populaire Hongerspelen reeks die is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van schrijfster Suzanne Collins. De regie is in handen van Francis Lawrence die ook The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 regisseerde. Distributeur Independent Films brengt de film in Nederland uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in