CAST REGIEDEBUUT THOMAS ACDA BEKEND

Deze maand zijn de opnames gestart van de speefilm Fake, het regiedebuut van Thomas Acda. Sanne Langelaar, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Lies Visschedijk en Tim Haars vertolken de hoofdrollen. De romantische misdaadkomedie over een overval op een kunstbeurs werd eerder bekend gemaakt als Mooi, maar gaat vanaf vandaag verder onder de naam Fake.

Thomas Acda: “Ik kan ’t elke acteur aanraden om een keer te regisseren. Als je ziet hoe hard er gewerkt wordt om jou te laten stralen denk je misschien twee keer na voor je ‘M&M’s, maar alleen de blauwe’ in je contract eist.”

In FAKE is Maya (Sanne Langelaar) net klaar met een dubbele master kunstgeschiedenis en archeologie. Haar gay best friend Erik (Gijs Naber) waarschuwt haar regelmatig voor de niet erg betrouwbare types waar Maya op valt, maar zonder resultaat. Wanneer ze met haar laatste verovering David (Tim Haars) door Zuid-Amerika reist ontsnapt ze ternauwernood aan een arrestatie vanwege een paar kilo cocaïne in haar tas. Volledig blut keert Maya terug naar Nederland waar ze een bed & breakfast begint in een oud pand van haar oma. De kamers zijn net op tijd klaar voor bezoekers van de International Art Fair, de grootste kunstbeurs ter wereld. Haar eerste en enige gast is de aantrekkelijke Aziz (Nasrdin Dchar), een crimineel die plannen smeedt om op de beurs een eeuwenoud Marokkaans mozaïek te stelen. Hij betaalt Maya goed voor haar kunstexpertise, maar wanneer de vonken onvermijdelijk overspringen komt Maya voor een lastige keuze te staan: moet ze haar hart of haar verstand volgen?

Sanne Langelaar (MICHIEL DE RUIJTER) speelt de rol van Maya, net afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie, sprankelend, initiatiefvol en slim, behalve in de keuze van haar vriendjes.

Nasrdin Dchar (DE INFILTRANT) is Aziz, een talentvolle goochelaar maar helaas voor hem wacht niemand op de Marokkaanse Hans Klok.

Gijs Naber (AANMODDERFAKKER) speelt Erik, een decorbouwer en gay best friend van Maya. Probeert haar te beschermen tegen foute mannen, waar hij maar zelden in slaagt.

Lies Visschedijk (SOOF) is Swinkels, een gefrustreerde politievrouw die geen enkele methode schuwt om Aziz achter de tralies te krijgen.

Tim Haars (BRO’S BEFORE HO’S) speelt David, een mooie jongen die Maya gebruikt als afleiding om zelf drugs te smokkelen.

De opnames vinden voornamelijk plaats in Limburg en Noord Brabant. De productie beperkt zich echter niet binnen de Nederlandse grenzen. Er staan komende zomer ook draaidagen gepland in Marokko.

Fake wordt geproduceerd door ALL YOURS FILM (Rolf Koot & Jean van de Velde) in coproductie met AVROTROS en komt als Telefilm (2016) tot stand met steun van het CoBO Fonds. Het scenario is van Bert Bouma en Harm Jan Dekker.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in