RAYMOND THIRY, ROBERT DE HOOG EN BEAU SCHNEIDER IN CODE M

Raymond Thiry, Robert de Hoog en Beau Schneider zijn gecast voor bijrollen in de nieuwe, spannende familiefilm CODE M van regisseur Dennis Bots (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET). De drie acteurs kruipen in de huid van personages die te zien zijn in scènes die zich afspelen in de 17e eeuw, de tijd van de musketiers. Thiry (WOLF) speelt de musketier D’Artagnan, De Hoog (NOVA ZEMBLA) neemt de rol van Hertog van Monmouth op zich en Schneider (OORLOGSGEHEIMEN) is te zien als de musketier De Montesquiou. De opnames voor de film zijn bijna afgerond. CODE M is vanaf 24 juni te zien in de bioscoop.   

Al eerder werd bekend gemaakt dat onder andere Derek de Lint (Opa Ber), Peter Paul Muller (Remco), Joes Brauers (Jules), Nina Wyss (Isabel) en Senna Borsato (Rik) te zien zijn in de film. Zij vertolken rollen in de scènes die zich afspelen in het heden. Ook maakt de Limburgse André Rieu zijn opwachting in CODE M.

In CODE M neemt de eigenwijze Isabel (11) na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, maar al snel komen de drie erachter dat ze niet de enigen zijn die het zwaard willen vinden. Op wie kan Isabel vertrouwen en wie heeft er een dubbele agenda?

In lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs en in een tweejarige tentoonstelling in Kasteel Hoensbroek wordt de geschiedenis van D’Artagnan, musketier aan het hof van Lodewijk XIV die na vele missies in Europa uiteindelijk in Maastricht is gesneuveld, nader onthuld. Schrijfster Ineke Mahieu, bekend van historische jeugdromans als DE REIS VAN SJAAK LEMÈRE en OVERAL WATER, bewerkt het filmscenario tot een spannende jeugdroman voor Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

CODE M wordt geproduceerd door Bijker Film & TV (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET) en Elbe Stevens Films (VOORBIJ) in coproductie met het Belgische Living Stone (SUSKE EN WISKE) en in samenwerking met de AVROTROS. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, Abraham Tuschinskifonds, Provincie Limburg, de Belgische Tax Shelter en gemeenten Heerlen en Maastricht. Sola Media (Duitsland) is verantwoordelijk voor de wereldwijde sales van de film.

Distributeur Independent Films brengt de film op 24 juni uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in