GOOISCHE VROUWEN 2 TREKT 1.5 MILJOEN BEZOEKERS

GOOISCHE VROUWEN 2 is gisteren de magische grens van anderhalf miljoen bezoekers gepasseerd. Pathé Eindhoven feliciteerde de anderhalf miljoenste bezoeker gisterenavond bij aanvang van de film. De laatste Nederlandse film die meer dan anderhalf miljoen bezoekers trok was de eerste Gooische Vrouwen film. In 2011 wist deze film in totaal ruim 1,9 miljoen mensen naar de bioscoop te krijgen. GOOISCHE VROUWEN 2 draait sinds 4 december jl. in de bioscoop en is nog in 135 bioscopen te zien.

Net als bij eerdere bezoekersrecords is het aantal van anderhalf miljoen bezoekers door Gooische Vrouwen 2 sneller behaald dan bij de vorige film het geval was. Gooische Vrouwen wist in 2011 binnen 43 dagen 1,5 miljoen bezoekers naar de bioscoop te trekken, nu is dat aantal in 42 dagen behaald.

Vóór de films over de vier dames uit het Gooi was het al 25 jaar geleden dat een Nederlandse film 1,5 miljoen bezoekers naar de bioscoop trok. FLODDER was in 1986 de laatste film die dat behaalde met in totaal 2,3 miljoen bezoekers. Andere Nederlandse films met minimaal 1,5 miljoen bezoekers zijn onder meer CISKE DE RAT (1984: 2,4 miljoen), SOLDAAT VAN ORANJE (1977: 1,5 miljoen), KEETJE TIPPEL (1975: 1,8 miljoen), TURKS FRUIT (1973: 3,3 miljoen), BLUE MOVIE (1971: 2,3 miljoen), WAT ZIEN IK (1971: 2,6 miljoen), ALLEMAN (1963: 1,7 miljoen) en FANFARE (1958: 2,6 miljoen).

In GOOISCHE VROUWEN 2 komt Claire totaal veranderd terug uit Burkina Faso en herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

GOOISCHE VROUWEN 2 is geproduceerd door Talpa Fictie in samenwerking met RTL Entertainment. Independent Films brengt de film uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in