BESTE TAKEN OPENING OOIT

TAKEN 3 overtreft alle eerdere films uit de TAKEN franchise met een zeer succesvolle weekend opening. Sinds de release afgelopen week zijn er 84.467 mensen in Nederland naar de film gegaan, wat goed is voor een box office van €741.065,-. TAKEN 3 overtreft daarmee de weekendomzet van alle voorgaande delen. De film staat met dit resultaat op nummer 1 in de huidige bioscoop top 20 en laat daarmee films als GOOISCHE VROUWEN 2, THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES en THE IMITATION GAME achter zich.

Ook in de Verenigde Staten is TAKEN 3 een groot succes. De film opende daar met een omzet van bijna 40 miljoen dollar en scoorde daarmee de derde hoogste januari opening ooit. Sinds de release op 9 januari heeft TAKEN 3 in de VS al ruim 60 miljoen dollar opgebracht.  

In het derde en tevens laatste deel van de spannende TAKEN trilogie valt het leven van gepensioneerd CIA agent Bryan Mills (Liam Neeson) in duigen als hij vals wordt beschuldigd van een moord die dicht bij huis staat. Als een slimme politie inspecteur (Forest Whitaker) in het leven van Mills duikt, komen de CIA vaardigheden van Mills goed van pas om de echte daders op te sporen en rechtvaardigheid af te dwingen.

TAKEN 3  is geproduceerd door Luc Besson’s EuropaCorp en geregisseerd door Olivier Megaton (COLOMBIANA, TAKEN 2). De film wordt in Nederland uitgebracht door Independent Films. TAKEN 3 is sinds 15 januari te zien in Nederland in 86 zalen, waaronder vier IMAX zalen in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Den Haag.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in