GOOISCHE VROUWEN 2 BREEKT TWEE EIGEN RECORDS

Nog voordat de film officieel in release gaat, heeft GOOISCHE VROUWEN 2 van regisseur Will Koopman de status van Gouden Film bereikt. Nooit eerder behaalde een Nederlandse film zo snel de Gouden Film status. De eerste GOOISCHE VROUWEN film behaalde in 2011 op de dag van release 100.000 bezoekers. Vanwege uitverkochte voorpremières en de drukst bezochte Ladies Nights ooit wist GOOISCHE VROUWEN 2 die grens al op woensdag 3 december te passeren, één dag voordat de film officieel in release gaat. Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds kregen regisseur Will Koopman en actrice Linda de Mol de Gouden Film uitgereikt in bioscoop JT Hilversum door Jeroen van Koningsbrugge.Bij de Gouden Film werd tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film, Frank Houtappels.

GOOISCHE VROUWEN 2 breekt tevens met de Ladies Night avond van 3 december met 71.632 bezoekers, het record van meeste bezoekers op één dag voor een Nederlandse film. Dat record stond op naam van de eerste GOOISCHE VROUWEN film, die op 19 maart 2011 68.637 bezoekers naar de bioscoop trok.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

GOOISCHE VROUWEN 2 is geproduceerd door Talpa Fictie in samenwerking met RTL Entertainment. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie van de film. GOOISCHE VROUWEN 2 draait momenteel in 152 zalen in Nederland.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in