PETER PAUL MULLER & ANDRÉ RIEU IN CODE M

Peter Paul Muller (GOOISCHE VROUWEN 2) heeft een rol bemachtigd in de spannende familiefilm CODE M, de nieuwste film van regisseur Dennis Bots (OORLOGSGEHEIMEN). Muller geeft in de film gestalte aan het personage Remco, de vader van Isabel. Ook maakt de Limburgse André Rieu zijn opwachting in CODE M. De bekende violist verschijnt in de film als zichzelf. Hannah en Lotje van Lunteren zijn te zien in de film als de zussen Louise en Jacqueline. Eerder werd bekend gemaakt dat Derek de Lint, Nina Wyss, Joes Brauers en Senna Borsato een rol vertolken in CODE M. De opnames zijn op dit moment in volle gang.

Scenaristen Tijs van Marle (MEES KEES) en Karen van Holst Pellekaan (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET) versmelten in hun script een authentiek musketierverhaal over een nog onbekend stuk Nederlandse geschiedenis met een spannende, hedendaagse ontdekkingstocht van een hechte vriendengroep.

De eigenwijze Isabel (11) neemt na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, maar al snel komen de drie erachter dat ze niet de enigen zijn die het zwaard willen vinden. Op wie kan Isabel vertrouwen en wie heeft er een dubbele agenda?

In lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs en in een tweejarige tentoonstelling in Kasteel Hoensbroek wordt de geschiedenis van D’Artagnan, musketier aan het hof van Lodewijk XIV die na vele missies in Europa uiteindelijk in Maastricht is gesneuveld, nader onthuld. Schrijfster Ineke Mahieu, bekend van historische jeugdromans als DE REIS VAN SJAAK LEMÈRE en OVERAL WATER, bewerkt het filmscenario tot een spannende jeugdroman voor Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

CODE M wordt geproduceerd door Bijker Film & TV (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET) en Elbe Stevens Films (VOORBIJ) in coproductie met het Belgische Living Stone (SUSKE EN WISKE) en in samenwerking met de AVROTROS. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, Abraham Tuschinskifonds, Provincie Limburg, de Belgische Tax Shelter en gemeenten Heerlen en Maastricht. Sola Media (Duitsland) is verantwoordelijk voor de wereldwijde sales van de film.

Distributeur Independent Films brengt de film in juni 2015 uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in