CAST CODE M BEKEND

De hoofdrollen voor de spannende familiefilm CODE M, de nieuwe film van regisseur Dennis Bots (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET), zijn vandaag bekend gemaakt. Derek de Lint (GOOISCHE VROUWEN) speelt de rol van de excentrieke opa Ber. Zijn kleindochter Isabel, gespeeld door Nina Wyss (RABARBER) gaat samen met Jules gespeeld door Joes Brauers (OORLOGSGEHEIMEN) en Rik gespeeld door Senna Borsato (HEKSEN BESTAAN NIET) op zoek naar het zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan. Voor de rol van Stas, die ten tijde van de musketiers leeft, wordt een casting wedstrijd uitgezet. De opnames voor de film beginnen eind oktober.

Scenaristen Tijs van Marle (MEES KEES) en Karen van Holst Pellekaan (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET) versmelten in hun script een authentiek musketierverhaal over een nog onbekend stuk Nederlandse geschiedenis met een spannende, hedendaagse ontdekkingstocht van een hechte vriendengroep.

De eigenwijze Isabel (11) neemt na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de beroemde musketier D’Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, maar al snel komen de drie erachter dat ze niet de enigen zijn die het zwaard willen vinden. Op wie kan Isabel vertrouwen en wie heeft er een dubbele agenda?

In lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs en in een tweejarige tentoonstelling in Kasteel Hoensbroek wordt de geschiedenis nader onthuld. Schrijfster Ineke Mahieu, bekend van historische jeugdromans als DE REIS VAN SJAAK LEMÈRE en OVERAL WATER,  bewerkt het filmscenario tot een spannende jeugdroman voor Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

CODE M wordt geproduceerd door Bijker Film & TV (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET) en Elbe Stevens Producties (VOORBIJ) in coproductie met het Belgische Living Stone (SUSKE EN WISKE) en in samenwerking met de AVROTROS. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, Provincie Limburg, Abraham Tuschinskifonds, gemeente Heerlen en Maastricht, Connect Limburg en de Belgische Tax Shelter. Sola Media (Duitsland) is verantwoordelijk voor de wereldwijde sales van de film.

Distributeur Independent Films brengt de film in juni 2015 uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in