TANGARINE MAAKT VIDEOCLIP ‘LUCIA’ VOOR BIOSCOOPFILM LUCIA DE B.

Arnout en Sander Brinks van Tangarine brengen ter gelegenheid van de release van bioscoopfilm LUCIA DE B. een hernieuwde versie uit van het nummer ‘Lucia’. Het nummer werd in 2008 door de broers geschreven voor verpleegster Lucia de Berk die op dat moment onterecht in de gevangenis zat. Bij het nummer is tevens een videoclip met filmbeelden gemaakt. Bekijk deze hier (http://youtu.be/JWxPdxD34dw). Sinds de release hebben al ruim 30.000 mensen de film LUCIA DE B. in de bioscoop bezocht.

Tangarine nam in 2008 deel aan de Licht-voor-Lucia avond om De Berk een hart onder de riem te steken. Deze lichtjestocht, waarbij Tangarine het nummer ten gehore brengt, is ook te zien in de film.

Tangarine over de samenwerking: “De zaak Lucia de B. wekte bij ons een angstaanjagend gevoel op. Door de beeldvorming in de media had vrijwel iedereen haar veroordeeld voor iets dat niet was bewezen. Zij had niemand iets aangedaan maar leek de enige te zijn die dat wist. Ze moet zich erg eenzaam gevoeld hebben. Uit die boosheid en angst kwam destijds het liedje ‘Lucia’ voort. Het is echt geweldig om nu mee te kunnen werken aan deze film. De cirkel is rond. Lucia is vrijgesproken, er draait een mooie film in de bioscoop. Hopelijk hebben we met z’n allen iets van deze zaak geleerd.”

Lucia de Berk (Ariane Schluter) is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith (Sallie Harmsen) krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht…

Naast Ariane Schluter en Sallie Harmsen spelen ook Barry Atsma, Fedja van Huêt en Annet Malherbe belangrijke rollen in de film. De regie is in handen van Paula van der Oest (BLACK BUTTERFLIES, THE DOMINO EFFECT).

Rinkel Film (ACHTSTE GROEPERS HUILEN NIET, VAN GOD LOS, SÜSKIND) produceert de film in coproductie met de NCRV, het Zweedse Filmkreatorerna en het Belgische Living Stone. De film is gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, het CoBO Fonds, de NCRV, het Zweeds Filminstituut, Rinkel Film en de Belgische Tax Shelter.

Independent Films brengt LUCIA DE B. sinds 3 april uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in