EWBANK EN BORSATO MAKEN TITELTRACK AFTITELING SOOF

John Ewbank heeft speciaal voor de nieuwe bioscoopfilm Soof een ontroerende ballad geschreven en gecomponeerd. Marco Borsato zingt het nummer ‘De weg terug’ dat onder de aftiteling van de film te horen is. Eerder tekende Roel van Velzen al voor het nummer ‘The Blessed days’ dat onder de begintitels te horen is. Soof draait vanaf 12 december in 124 bioscopen in Nederland en gaat vanavond feestelijk in première in het DeLaMar Theater in aanwezigheid van de cast en andere BN’ers.

John Ewbank over de samenwerking: ‘Soms kan het schrijven van een liedje echt een zware bevalling zijn. Het verhaal van de film Soof  is zo herkenbaar en inspirerend dat na het zien van de eerste beelden van Soof ‘De weg terug’ binnen een mum van tijd geboren was.’

‘De weg terug’ staat op Marco’s nieuwe album ‘Duizend Spiegels’, dat net is uitgekomen.

Marco Borstato: “ Ik ben heel trots op dit nummer dat op mijn nieuwe album staat. John heeft een prachtige ballad geschreven die de film op de ontroerendste momenten versterkt. Ik kan niet wachten om te horen hoe het nummer vanavond in een volle premièrezaal klinkt.”

In de Nederlandse film Soof wordt Sophie (Lies Visschedijk) verrast door haar man Kasper (Fedja van Huêt) die zijn baan heeft opgezegd zodat hij op de kinderen kan passen en zij haar cateringbedrijfje kan uitbouwen. Het huwelijk komt onder druk te staan wanneer Kasper besluit zelf een kookschuur te bouwen en Sophie de charmante choreograaf Jim (Dan Karaty) ontmoet.

Soof is geregisseerd door Antoinette Beumer. Marjolein Beumer schreef het scenario voor de film, dat geïnspireerd is op de columns van Sylvia Witteman.

De film wordt geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf Media Groep, UPC Nederland en het Nederlands Filmfonds.

Distributeur Independent Films brengt Soof uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in