FANTASTISCHE OPENING VOOR CATCHING FIRE

In de eerste 24 uur van release hebben maar liefst ruim 42.000 mensen in Nederland het vervolg op de populaire film The Hunger Games in de bioscoop gezien. Dit aantal is verdubbeld ten opzichte van het aantal dat het eerste deel op 21 maart 2012 bezocht. Maar liefst 13.000 mensen zagen het vervolg even na middernacht in première gaan. Catching Fire is in Nederland eerder uit dan in Amerika, waar de film vanaf morgen pas te zien is. De voorspellingen zijn dat de langverwachte film enkele records zal verbreken.

Ook het gelijknamige boek uit de trilogie van schrijfster Suzanne Collins, waarop de film gebaseerd is, blijft succesvol. Er zijn inmiddels al meer dan 650.000 Nederlandse exemplaren uit de boekenserie verkocht. Het tweede boek is hier verschenen met de titel ‘Vlammen’.

Catching Fire is geregisseerd door Francis Lawrence (I Am Legend) met een indrukwekkende cast, onder wie Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Sam Clafin, Philip Seymour Hoffman, Lenny Kravitz en Donald Sutherland. De film draait in 118 Nederlandse bioscopen en is ook te zien in IMAX.

Catching Fire begint waar het vorige deel eindigt. Na het winnen van de brute 74ste Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow kondigt kort na de verplichte winnaars tour langs de districten de 75steeditie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels en die doen iedereen versteld staan.

Zie voor de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nN3oGkxWz88

Distributeur Independent Films brengt Catching Fire uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in