CATCHING FIRE BESTE OPENING VAN HET JAAR

The Hunger Games: Catching Fire is de best geopende film van 2013 tot nu toe in Nederland. De film bracht tot en met zondag maar liefst 1.956.547 euro op. Het record van dit jaar stond op naam van Fast & Furious 6 met 1.893.554 euro. Voor distributeur Independent Films bracht de film ook een persoonlijk record, namelijk die van hun beste zaterdag ooit. Catching Fire overtrof de eerste zaterdag van recordhouder Gooische Vrouwen uit 2011 en bracht in het eerste weekend al meer dan de helft van de totale opbrengst van de eerste ‘Hunger Games’ film. Ook in Amerika werd het openingsrecord van het jaar verbroken.

Naast dat Catching Fire de beste Amerikaanse opening van het jaar heeft, zijn er maar drie films die ooit meer opbrachten in het eerste weekend; The Avengers, Iron Man 3 en de laatste ‘Harry Potter’ film.

Catching Fire, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijfster Suzanne Collins, is het vervolg op de succesvolle film The Hunger Games. Deze bracht in 2012 3.678.244 euro op in de Nederlandse bioscopen. In het tweede deel spelen wederom onder andere Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson en Donald Sutherland. De regie was in handen van Francis Lawrence. In november 2014 en 2015 zullen de laatste twee delen, MockingJay part 1 en part 2, achtereenvolgend te zien zijn.

Independent Films brengt Catching Fire sinds 20 november uit in de Nederlandse bioscopen. De film draait nog steeds in 118 zalen, waaronder 5 IMAX.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in