VANVELZEN MAAKT TITELSONG VOOR BIOSCOOPFILM SOOF

DeNederlandse film Soof krijgt eendoor VanVelzen speciaal voor de film geschreven titeltrack, genaamd ‘TheBlessed Days’.

VanVelzen: “Al in eenvroeg stadium mocht ik het script lezen. Het is uit het leven gegrepen enregelmatig hilarisch, maar schudde me ook wakker: nemen we niet veel te vaakdingen uit het leven voor lief? Ik kreeg meteen ideeën voor een songtekst, dieuiteindelijk ‘The Blessed Days’ opleverde.

Hetis een grote eer om gevraagd te worden een titelsong te schrijven voor eengrote film als Soof. Daarnaast washet een uitdaging: de song moest precies bij de film passen en dan ook nog eensonder de openingsscène. Die uitdaging ben ik samen met mijn vaste muziekcompanen Peter Kvint en Simon Gitsels, met plezier aangegaan. Ik ben ontzettendblij met het resultaat: een opgewekte uptempo song, met strijkers, blazers: theworks.”

Soof (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat zeooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieveman Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dagafvraagt: “is this all there is?” Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim(Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van Soofstuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaamop of Kasper nog wel de man is, waar Soof ooit voor viel.

De film wordtgeproduceerd door KeyFilm producers Hanneke Niens (BRIDE FLIGHT, DETWEELING) en Hans de Wolf (NYNKE,BLUEBIRD) en Millstreet Films (Loft,Gooische Vrouwen), in samenwerking met RTL Nederland, Telegraaf MediaGroep, UPC Nederland en het Nederlands Filmfonds.

Independent Filmsbrengt Soof op 12 december 2013uit in de bioscoop; VanVelzen’s single ‘The Blessed Days’ komt uit op 28oktober.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in