FANS LOBBYEN SUCCESVOL VOOR EERDERE RELEASE FEUTEN HET FEESTJE

De release van Feuten het Feestje wordt verplaatst naar 17 oktober na een succesvolle lobby van de fans van Feuten. Ruim vijfduizend fans tekenden in vier dagen tijd de petitie op vervroegdefeutenfilm.nl  om de release van de film naar voren te halen. Het initiatief van Raynor van de Water begon als een ludieke actie, maar werd al snel een serieuze missie.

Raynor is actief lid van de fictieve studentenvereniging H.S.C. Mercurius die centraal staat in Feuten: “Als lid krijg je meer is het motto van de app en ik wilde wel eens uittesten wat lid zijn nu eigenlijk waard is. Als trouwe leden krijgen wij de afleveringen van de serie een week eerder te zien, maar vervolgens moeten we wel 2 weken wachten op de film. Daar was ik het niet mee eens en daarom begon ik, als grap in eerste instantie, de petitie. Ik had absoluut niet verwacht dat het zo’n groot succes zou worden en dat er ook écht naar ons geluisterd zou worden.”

Distributeur Independent Films komt de fans graag tegemoet en vervroegt de release zodat fans al in de herfstvakantie naar de bioscoop kunnen.

In Feuten Het Feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter (Tim Murck) vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans (Manuel Broekman) heimwee naar zijn oude studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit.

De film is een chronologisch vervolg op de succesvolle televisieserie, maar vertelt een op zichzelf staand verhaal.
De regie is in handen van Lourens Blok, het scenario werd geschreven door Willem Bosch, beiden ook verantwoordelijk voor de serie.
Het derde seizoen van de serie is momenteel elke maandag om 21.25u te zien bij BNN op NL 3.

De Feuten app is te downloaden in de App Store en Google play en heeft inmiddels meer dan 65.000 gebruikers.

Feuten Het Feestje wordt geproduceerd door Pupkin Film (Doodslag, Van God Los de serie en Loft) in coproductie met BNN, het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds.

Independent Films brengt Feuten Het Feestje op 17 oktober 2013 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in