12 YEARS A SLAVE OPENINGSFILM AMSTERDAM FILM WEEK

Amsterdam Film Week opent dit jaar op maandag 28 oktober met de Nederlandse première van 12 Yearsa Slave in Pathe Tuschinski. De film van regisseur Steve McQueen (Shame,Hunger) is gebaseerd op het autobiografische boek van Solomon Northup en vertelt het ongelofelijke verhaal van zijn strijd voor vrijheid. Hoofd rollen zijn weggelegd voor Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch (die voor deze rolde Britannia Award won bij de BAFTAS), Michael Fassbender en Brad Pitt. 12 Years a Slave won onlangs de People’sChoice Award op het Toronto International Film Festival. Amsterdam Film Week vindt plaats van 28 oktober tot en met 3 november 2013 in het centrum van Amsterdam. UPC Nederland is founding partner en NRC is mediapartner van het festival.

Fulko Kuindersma,managing Director Amsterdam Film Week:“We zijn vereerd voor het derde jaar te kunnen openen met de nieuwste film vaneen gelauwerd regisseur, ditmaal Steve McQueen. 12 Years A Slave is een inspirerende film die met de vieringvan 150 jaar afschaffing van de slavernij dit jaar, ook nog eens actueel is.”

12Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde inde 19e eeuw, voor de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het Zuiden. Hij vecht, niet alleen te overleven maar ook om zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met verschrikkelijke wreedheid vaneen slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert. 

12 Years a Slave word top 20 februari 2014 inde Nederlandse bioscopen uitgebracht door Independent Films.

Op Amsterdam Film Week staan de highlights van het filmseizoen geprogrammeerd: publiekspremières van films die nog niet in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en winnaars van de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Bezoekers van Amsterdam Film Week kunnen zo als eerste genieten van de pareltjes van het komende filmseizoen.

Amsterdam Film Week vindt plaats van 28 oktober tot en met 3 november 2013 in het centrum van Amsterdam. 2 oktober gaat de kaart verkoop van start opwww.amsterdamfilmweek.com

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in