START OPNAMES BIOSCOOPFILM LUCIA DE B.

Gisteren zijn de opnames van de nieuwe bioscoopfilm Lucia de B. gestart. Eerder werd bekend gemaakt dat Ariane Schluter, Sallie Harmsen, Barry Atsma en Fedja van Huêt belangrijke rollen in de film vertolken. Naast deze namen zijn ook Annet Malherbe, Bas Keijzer en Marcel Musters aan de cast toegevoegd. De opnames vinden naast Nederland ook in België plaats en lopen tot eind juli 2013. Lucia de B. is vanaf maart 2014 te zien in de bioscoop.

Annet Malherbe (Borgman, de Marathon) vertolkt de rol van Ernestine Johansson van het Openbaar Ministerie. Bas Keijzer (Aaf, Alles is Liefde) speelt de rol van Peter, de man van Lucia, en Marcel Musters (Bende van oss, Penoza) neemt de rol van Rechercheur Henk Bos op zich.

De regie van Lucia de B. ligt in handen van  de Oscar-genomineerde regisseur Paula van der Oest (Black Butterflies, Zus & Zo), het scenario werd in samenwerking met Tijs van Marle geschreven door bekroond scenarist Moniek Kramer.
Reinier Selen en creative producer Jelle Nesna produceren de film. De NCRV (Gemma Derksen) is de coproducerende omroep.

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niet van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht…

Rinkel Film (Achtste-Groepers Huilen Niet, Van God Los, Süskind) produceert de film in coproductie met de NCRV, het Zweedse Filmkreatorerna, het Luxemburgse Lucil Film en het Belgische Living Stone. In samenwerking met Gemeente Den Haag en de Gemeente Amsterdam. De film is gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, het CoBO Fonds, de NCRV, het Zweeds Filminstituut, Rinkel Film en de Belgische Tax Shelter.

Independent Films brengt Lucia de B. in maart 2014 uit in de Nederlandse bioscopen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in