FEUTEN: HET FEESTJE 24 OKTOBER IN DE BIOSCOOP

De succesvolle BNN-serie Feuten gaat de bioscoop in. De opnames voor de film Feuten: het feestje zijn inmiddels in volle gang en is vanaf 24 oktober te zien in de bioscoop. Niet meer thuis met een liter bier op de bank, maar in je jasje-dasje met een bak popcorn hobbelen naar de bios.

Vanaf 26 augustus is eerst nog het derde seizoen van de serie te zien bij BNN op Nederland 3.De film is een chronologisch vervolg op de succesvolle televisieserie, maar vertelt een op zichzelf staand verhaal.

Er zijn wederom rollen weggelegd voor Manuel Broekman (Bram Wagtmans), Tim Murck (Olivier de Ruyter), Hanna Verboom (Marie-Claire De Ruyter), Jurjen van Loon (Beeksma), Ruben Brinkman (Noordzij), Anna Speller (Nina) en Korneel Evers (Maurin).

Daarnaast maakt een nieuwe lichting feuten hun opwachting, zoals Elias (gespeeld door Daniel Cornelissen) en Lieve (Evita Rozenberg), en zijn o.a. Teun Kuilboer, Judith Noyons, Thijs Steenkamp, Jochum van der Woude, Willem Voogd, Tom Jansen en Marcel Musters gecast voor extra rollen.

De regie is in handen van Lourens Blok, het scenario werd geschreven door Willem Bosch, beiden ook verantwoordelijk voor de serie.

In Feuten: het feestje begint het nieuw studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit.

Ook naar het feest komen eerstejaarsstudenten en beste vrienden Elias en Lieve. Lieve is het ideale corpsmeisje, Elias is alleen maar op het feest omdat hij verliefd is op Lieve. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen.

De politie probeert een eind te maken aan het feest terwijl de losgeslagen Bram er met de veel jongere Lieve vandoor gaat. Elias voelt zich verraden en botst op een agent die net het feest wil afkappen. Elias wordt naar de grond geslagen waardoor de sfeer op het feest omslaat. Zijn’ gehavende gezicht verschijnt op Twitter waardoor het feestje in de sociale media al snel bekend wordt als iets dat je niet moet missen! Terwijl de politie en de ME zich voor de deur verzamelen om het feest te ontruimen, verschansen de studenten zich in de sociëteit en wachten ze op wat gaat komen.

Feuten: het feestje wordt geproduceerd door Pupkin Film (Doodslag, Van God Los de serie en Loft) in coproductie met BNN, het Nederlands Filmfonds en het CoBO fonds.

Independent Films brengt Feuten: het feestje op 24 oktober 2013 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in