RECORD TWILIGHT OPENING

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2 is sinds gisteren in de bioscoop te zien en ging vliegend van start. Het vijfde en tevens laatste deel van de Twilight Saga heeft de meest succesvolle opening van de reeks behaald. Bijna 50.000 fans bezochten de film in de eerste 24 uur, wat goed was voor een Nederlandse box office van € 612.747,-.

De beste voorganger uit de saga was THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE, die na de eerste releasedag in de zomer van 2010 een box office van € 472.000,- opbracht.

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2  ging 14 november net na middernacht in 97 theaters in première, vaak voorafgegaan door marathons met de vorige Twilight films. BREAKING DAWN – PART 2 gaat vanaf vandaag in de Amerikaanse bioscopen draaien.

 

In de langverwachte climax van de saga moet Bella (Kristen Stewart) wennen aan haar nieuwe leven als vampier en als moeder. Haar dochter Renesmee is als half vampier uniek en wordt per ongeluk aangezien voor een levensgevaarlijk onsterfelijk kind. Edward (Robert Pattinson) en de andere Cullens gaan op zoek naar hulp en vinden die bij Jacob (Taylor Lautner) en een aantal vampierenclans. Samen maken ze zich ze op voor de confrontatie die hun lot voorgoed zal bepalen.

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2 is gebaseerd op het boek ‘Breaking Dawn’ (‘Morgenrood’) van schrijfster Stephenie Meyer. Het is het slotdeel van haar boekenreeks over de vampier Edward, het meisje Bella en de weerwolf Jacob. Haar nieuwe romantische fantasy boek ‘The Host’ (‘Zielen’) wordt op het moment ook verfilmd en zal vanaf 27 maart 2013 in de bioscoop te zien zijn.

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2 wordt in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door Independent Films.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in