LIES VISSCHEDIJK, FEDJA VAN HUÊT EN DAN KARATY IN NIEUWE BIOSCOOPFILM SOOF

Vanaf 18 maart starten de opnames van de nieuwe speelfilm Soof, een romantische komedie naar de hilarische en herkenbare columns van Sylvia Witteman. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty zijn gecast voor de hoofdrollen.Regisseur van de film is Antoinette Beumer, bekend van bioscoopsuccessen alsDe gelukkige Huisvrouw, Loft en Jackie. Haar zus Marjolein Beumer schreef het scenario voor de film.

Antoinette over Soof: ‘In Soof herkent iedereen wel iets uit zijn of haar eigen relatie. Hoe blijf je aantrekkelijk voor elkaar, maar ook voor jezelf? Dan heb je eindelijk die leuke man, die zijn sokken in de wasmand gooit, gezellig is met kinderen én heerlijk kan koken en droom je toch weer stiekem van die foute man….

Soof is Bridget Jones maar dan 10 jaar later.’

In SOOF is Sophie beland op het punt in haar leven, waarop je denkt ‘Is dit het nu? Is dit alles wat erin zit?’ Haar kleine cateringbedrijf wil maar niet van de grond komen en haar drie kinderen slokken daarnaast al haar tijd op. Ze kan niet echt rekenen op haar man Kasper, die al zijn tijd in zijn werk stopt. De dagelijkse sleur begint zijn tol te eisen als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt. Er is meteen een klik. Jim is bekend van TV en heeft veel handige contacten, waarmee hij Soof aan opdrachten helpt. Soof is dolblij, helemaal als Kasper besluit zijn baan op te zeggen en de rolverdeling in het huishouden zich keert. Maar als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, staan man en kinderen steeds minder bovenaan haar prioriteitenlijst. Naarmate Kasper zich meer en meer toelegt op het huishouden, dringt de vraag zich op of hij nog wel die woest aantrekkelijke man is, waar ze ooit voor viel. Hoe meer Soof grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen…

Lies Visschedijk (GOOISCHE VROUWEN) speelt de haar op het lijf geschreven rol van Soof.Fedja van Huêt (LOFT), speelt haar man Kasper en de rol van Jim wordt vertolkt door Dan Karaty (So You Think You can Dance). Voor Karaty is het zijn debuut als acteur in een speelfilm.

Karaty: “I’m thrilled to be a part of this project and excited to work with Antoinette. The role of Jim is dynamic, similar Julia Roberts’ role in Notting Hill.  I love the story and can’t wait to get started!”

Soof wordt geproduceerd door KeyFilm (TERUG NAAR DE KUST, RICHTING WEST) en Millstreet Films (LOFT, GOOISCHE VROUWEN), in samenwerking met RTLTelegraaf Media Groep enUPC.

Independent Films brengt Soof op 28 november 2013 uit in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in